Norme Coca 2023 - 2024

Un bebeluș care doarme pe blana unui animal va fi un adult fără alergii. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii în urma studiilor îndelungate. Astfel, se pare că știința dă din ce în ce mai multă dreptate oamenilor din trecut, de la țară.

Explicația este simplă: oricât ai spăla un astfel de material, tot vor rămâne câțiva germeni, care, însă, nu doar că nu vor duce la alergii, ci chiar vor întări sistemul imunitar al bebelușului, relatează The Independent.

Concluzia oamenilor de știință, prezentată la un congres recent din Munchen, a apărut în urma unui studiu realizat pe 2.441 de nou-născuți din Germania, care au fost monitorizați până la vârsta de 10 ani.

Peste jumătate dintre ei au dormit pe o blană de animal în primele trei luni de viață. Oamenii de știință au concluzionat că riscul lor de a se alege cu alergii era cu 79% mai mic, decât în cazul celorlalți, până la vârsta de 6 ani.

Cercetarea e cea mai recentă dintr-o serie de studii care arată că prea multă curățenie, în prima parte a vieții, crește susceptibilitatea la alergii.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro