Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Cristinel Spiridon Vodislav, medicul afacerist arestat în dosarul secretarului de stat de la Ministerul Sănătății, Alin Țucmeanu, este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața medicamentelor și a aparaturii medicale din România

În ultimii ani, firmele lui Cristinel Spiridon Vodislav au câștigat sute de contracte cu spitale și alte instituții de stat.

Numai în 2015, firma Romepro, despre care procurorii arată că aparține lui Cristinel Spiridon Vodislav, a câștigat șase licitații cu patru spitale din țară. Potrivit portalului de achiziții publice, Vodislav a câștigat contracte cu Spitalul de Urgență Timișoara, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj, spitalul de Urgență Brașov, spitalul din Sinaia și două contracte cu Spitalul de Urgență Sfântul Ioan din București. Toate au același obiect: furnizarea echipamentelor medicale. Valoarea totală a acestor contracte cu firma medicului chirurg din Târgu Cărbunești – Gorj este de 3,65 milioane de lei. DNA susține că firma aparține lui Vodislav, însă la Registrul Comerțului ea este înregistrată pe numele unor apropiați.

Perla coroanei

O altă firmă a lui Vodislav Spiridon, Vodimedicor, a câștigat în ultimii ani aproape 600 de de contracte cu spitale din țară, ministere și unități militare. Valoarea acestor contracte se ridică la zeci de milioane de euro. Spiridon vinde aproape orice: de la mobilier pentru spitale, până la fire de sutură și proteze pentru bolnavi. Societatea aparține medicilor Dana și Cristinel Vodislav.

Familia din Gorj a avut, de-a lungul anilor, mari probleme penale. Medicul chirurg Cristinel Vodislav a fost trimis în judecată în 2007 în dosarul „Steriletul”. Atunci, pentru a vinde câteva mii de sterilete la suprapreț Ministerului Sănătății, Vodislav i-a plătit lui Remus Virgil Baciu, fost consilier personal al fostului ministru al Sănătății Daniela Bartoș, o șpagă de 67.000 de lei. A doua mită a fost dată de același medic către directoarea din minister care organiza licitația de sterilete. Astfel, el a plătit 25.000 de lei, contravaloarea a patru excursii la Paris pentru directoarea de achiziții.

De trei ori au fost achitați de Curtea de Apel inculpații din acest dosar, după ce instanța supremă a decis ca procesul să se rejudece de două ori. Instanța supremă analizează acum, a treia oară, dacă va întoarce din nou dosarul.

Altă condamnare

Soția medicului din Gorj, Dana Vodislav (foto), medic oftalmolog, a fost condamnată în iunie 2011 la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. În 2014, ea a fost trimisă în judecată, din nou, în dosarul „Mafiei permiselor” de la Gorj. A fost arestată fiind acuzată de comiterea a mii de ilegalități, prin folosirea parafei medicale pe fișe folosite la școlile de șoferi sau pentru angajări, solicitanții nefiind examinați în puține cazuri. La percheziții, procurorii au găsit în casa celor doi 850.000 de lei și ANI le-a verificat averea. Astfel, s-a descoperit că cei doi nu pot dovedi sursa a 1,1 milioane de lei.

 


 

 

Sursa

FOTO: Dana Vodislav

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro