David și Collet Stephan sunt o familie frumoasă. Asupra acestui enunț, e puțin de dezbătut. În multe fotografii postate online, copiii cuplului sunt blonzi și zâmbesc. Ceva însă contrariază în această poveste, scrie Washington Post.

Pe 5 martie 2016, guvernul canadian a decis să-i dea în judecată pe David și Collet. Acuzația e dură: cei doi părinți nu i-au asigurat copilului condițiile necesare vieții.

Potrivit procurorilor, David și Collet au refuzat în mod constant să-și ducă copilul la medic, preferând să-i dea remedii precum smoothieuri conținând piper, rădăcini de ghimbir, ridichi, ceapă și oțet de măr. În ciuda unor avertismente din partea unei prietene care este soră medicală, cuplul anti-vaccin au ales să-l trateze cu echinacea, în loc să-l ducă la un medic pentru un control.

Doar atunci când micuțul a început să aibă probleme în a respira, părinții s-au dus la spital, susțin procurorii. Dar era prea târziu.

Ezekiel a murit din cauza unei meningite bacteriene, boală care ar fi putut fi combătută cu antibiotice, potrivit unui medic citat în instanță.

Dacă vor fi condamnați, părinții ar putea fi condamnați la cinci ani de închisoare.

Sursa

 Sursa articol ( engleza )

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro