Norme Coca 2023 - 2024

Un număr de cinci percheziții au loc, joi dimineață, în Timișoara și Mehedinți, la locuințele a patru persoane și sediul unei clinici din Timișoara, relatează B1 TV.

Perchezițiile au loc în contextul în care un șef din CNAS este suspectat că deconta rețete și analize fictive.

Prejudiciul se ridică la suma de 100.000 lei.

În anchetă ar fi vizaţi administratorul unei reţele de clinici private din Timiş, un medic, un director din Direcţia Generală Antifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi un angajat cu atribuţii de control din aceeaşi instituţie.

Poliţia Română arată, într-un comunicat de presă, că percheziţiile sunt făcute într-un dosar de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, instrumentat de Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie și Justiție. "Cercetările în caz vizează reprezentanţii legali ai unor furnizori de servicii medicale din cele două judeţe. În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2012-2013, persoanele vizate ar fi indus în eroare reprezentanţii unei instituții publice, beneficiind de complicitatea unor funcţionari din cadrul acesteia, prin prezentarea pentru decontare a unor servicii medicale fictive. Prejudiciul estimat, în acest moment, a fi produs în cauză este de 100.000 de lei", a precizat Poliţia Română.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro