Norme Coca 2023 - 2024

Polițiștii bucureșteni au descins, în această dimineață, la cinci adrese din Cpitală pe urmele a patru persoane acuzate că au comercializat, doar pe hârtie, medicamente decontate la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Cei implicați în rețea sunt acuzați de înșelăciune și evaziune fiscală. Paguba e de peste 900.000 de lei.

La această oră, poliţiştii Capitalei pun în executare cinci autorizaţii de percheziţie şi patru mandate de aducere, pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor de înşelăciune şi evaziune fiscală.

Poliţiştii bucureșteni suspectează patru persoane care ar fi indus şi menţinut în eroare mai multe societăţi care au ca obiect de activitate comerţul cu produse farmaceutice, prin încheierea unor contracte de consultanţă.

Surse din Polița capitalei au precizat pentru EVZ că cei implicați eliberau documente cu presupuse vânzări de medicamente unor farmacii care, la rândul lor, decontau contravaloarea produselor la CNAS. „Totul se făcea doar pe hârtie, fără ca produsele să fi fost tranzacționate, în fapt. Banii încasați de la CNAS erau împărțiti, apoi, între cei care eliberau documentele și cei care decontau produsele”, au explicat anchetatorii.

Prejudiciul estimat, pînă în prezent, este de peste 900.000 de lei.

La acțiune participă Serviciul de Investigare a Fraudelor - Sector 6 Poliţie, cu sprijinul poliţiştilor de siguranţă publică, investigaţii criminale şi criminalistică din cadrul secţiilor de poliţie şi al celor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale – D.G.P.M.B, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro