Norme Coca 2023 - 2024

Politistii desfasoara marti dimineata 32 de perchezitii la Universitatea de Medicina din Bucuresti, unde verifica cateva zeci de contracte de achizitii publice, informeaza B1 TV. Sase persoane ar urma sa fie duse la audieri.
Procurori ai Parchetului General si ofiteri de politie efectueaza marti 32 de perchezitii in Bucuresti si pe raza judetelor Prahova, Giurgiu si Dambovita, printre care, potrivit unor surse judiciare, si la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) din Bucuresti, transmite Agerpres. Reprezentantii UMF sunt suspectati ca ar fi atribuit in mod ilegal contracte de achizitii publice, 6 persoane urmand sa fie conduse la audieri.

Comunicatul Politiei Romane:

Politistii specializati in investigarea criminalitatii economice efectueaza 32 de perchezitii pentru probarea activitatii infractionale a reprezentantilor unei institutii de invatamant superior din Bucuresti, care ar fi atribuit in mod illegal contracte de achizitii publice. Sase persoane urmeaza a fi conduse la audieri.

La data de 24 martie a.c., 75 de politisti de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti efectueaza 32 de perchezitii pe raza judetelor Prahova, Dambovita si Giurgiu si in municipiul Bucuresti.

Perchezitiile se desfasoara in cadrul unui dosar penal aflat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ce vizeaza reprezentanti ai unei institutii de invatamant superior, din Bucuresti, banuiti ca ar fi comis ilegalitati cu ocazia atribuirii de contracte de achizitii publice.

Din cercetari a reiesit ca, cei in cauza ar fi atribuit contracte de achizitii publice pe fondul unor acte de coruptie, prin incalcarea legilor care reglementeaza acest domeniu de activitate, respectiv prin incredintare directa ori prin procedura simplificata de cerere de oferte, acelorasi operatori economici, aflati in cercurile lor de interese.

Astfel, achizitiile publice ar fi fost atribuite fara concurenta si transparenta si fara a fi respectat principiul eficientei utilizarii fondurilor alocate si cel al tratamentului egal intre operatorii economici.

Vor fi puse in executare 6 mandate de aducere, persoanele depistate urmand a fi conduse la audieri si dispunerea masurilor procedurale.

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro