UPDATE Optzeci de persoane au fost duse la audieri în urma percheziţiilor de la Craiova, după ce ofiţerii DGA şi procurorii PICCJ au descins la Universitatea de Medicină şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP), mai mulţi profesori fiind bănuiţi că au luat mită de la studenţi, conform unor surse judiciare.

Sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) sunt vizate Facultatea de Medicină şi Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală, opt profesori fiind suspectaţi că ar fi luat bani de la studenţi, pentru a le da note de trecere.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) au descins, luni, la 15 adrese din Craiova într-un dosar în care mai multe persoane sunt bănuite de luare de mită şi dare de mită.

Conform anchetatorilor, opt profesori ar fi condiţionat mai mulţi studenţi ca, pentru promovarea examenelor, să plătească sume cuprinse între 50 şi 100 de euro.

Între cele 15 adrese la care au avut loc descinderi, se numără, potrivit anchetatorilor, două clădiri ale Universităţii de Medicină, dar şi sediul Direcţiei de Sănătate Publică.


Sursele citate au declarat că anchetatorii percheziţionează unele birouri de la Facultatea de Medicină din Craiova.

Ancheta are loc după ce ar fi fost făcute mai multe sesizări referitoare la faptul că unii profesori ar lua mită de la studenţi pentru ca aceştia să promoveze examenele, au precizat sursele citate.

La ora transmiterii acestei ştiri, percheziţiile sunt în desfăşurare.

 

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro