Norme Coca 2023 - 2024

Poliţiştii argeşeni fac, luni, şapte percheziţii, între care una la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, într-un dosar de delapidare, abuz în serviciu şi fals care vizează achiziţia şi consumul de medicamente şi materiale sanitare la secţia ATI, prejudiciul fiind de aproximativ 500.000 de lei.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Argeş, poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice fac şase percheziţii la locuiţele unor persoane şi o percheziţie informatică, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals.

"În cauză, investigaţiile vizează achiziţia şi consumul de medicamente şi materiale sanitare, din perioada 2009 - 2014, efectuate la o secţie a unei unităţi spitaliceşti situată pe raza judeţului Argeş. Prejudiciul cauzat prin comiterea de infracţiuni este estimat, până în prezent, la aproximativ 500.000 de lei", se arată într-un comunicat de presă al IPJ Argeş.

Surse judiciare au declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că percheziţiile au loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti şi la locuinţele mai multor persoane, iar percheziţia informatică vizează sistemul informatic al unităţii sanitare.

Ancheta în acest caz vizează achiziţiile şi consumul de medicamente şi consumabile la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a SJU Piteşti, cel mai mare spital public din judeţul Argeş, au precizat sursele citate.

La ora transmiterii acestei ştiri, percheziţiile, la care participă peste 50 de poliţişti, sunt în desfăşurare.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro