Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Performanta medicala la Barlad. Medicii au refacut nu doar un brat zdrobit, ci si tatuajul de pe mana

Performanta unei echipe mixte de medici de la Spitalul Municipal de Urgenta Barlad, judetul Vaslui, in cazul unui pacient cu bratul stang zdrobit intr-un accident a mers pana la detalii fine.

Performanta medicala la Barlad. Medicii au refacut nu doar un brat zdrobit, ci si tatuajul de pe mana

Costel Blanaru (39 ani), din localitatea vasluiana Cetatuia, comuna Puiesti, a fost victima unui accident pe 14 mai care s-a soldat cu leziuni grave la nivelul membrului superior stang.

A fost la un pas sa-i fie amputat membrul superior stang si sa ramana infirm pe viata. Dupa o prima operatie care s-a intins pe parcursul a cinci ore, mana i-a fost reconstruita in detaliu de o echipa mixta de medici barladeni.

Barbatul se afla la volanului unui automobil cand a pierdut controlul asupra directiei de mers si s-a rasturnat intr-un sant.

Mana stanga i-a fost prinsa sub cadrul metalic al “masinutei” si i-a fost strivita. In seara aceleiasi zile a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgenta “Elena Beldiman” Barlad unde a fost diagnosticat cu: “fractura deschisa cominutiva humerus stang, fractura radius si cubitus cu smulgere muschi bibeps si triceps, brahioradial si extensorul comun al degetelor”.

 

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro