Norme Coca 2023 - 2024

Batoanele de slăbit reprezintă o variantă la îndemâna oricui vrea să scape de kilogramele în plus fără să facă vreun efort. Medicii avertizează, însă, că o cură de slăbire bazată pe astfel de batoane reprezintă un pericol pentru sănătate.

Batoanele de slăbit promit o scădere rapidă în greutate. Se consumă rapid şi deseori sunt preferate în detrimentul unui meniu care necesită preparare. Conţin fibre insolubile, carbohidraţi, fibre şi seminţe şi au între 90 şi maximum 200 de kilocalorii pe baton, notează Ştirile ProTV.

Cu toate acestea, medicii afirmă că batoanele ne pot pune sănătatea în pericol dacă recurgem la o dietă bazată exclusiv pe aceste produse. ”Dacă mergem la sport, putem să mâncăm un baton şi o banană înainte de sport ca să ne aducem un aport rapid de carbohidraţi”, spune Antonela Burlacu, medic primar endocrinolog.

Potrivit acesteia, combinaţia dintre un baton şi o banană ajută la menţinerea glucozei în sânge în timpul activităţii fizice. ”Dar vorbim despre un desert. Nu poate să înlocuiască mesele principale”, punctează specialista.

Aceste preparate sunt sărace în vitamine, minerale, proteine şi grăsimi. Dacă înlocuiţi mesele principale cu un baton, lipsa nutrienţilor poate însemna oboseală accentuată, ameţeleă, senzaţie de leşin.

”Trebuie să ne gândim că fibrele acelea nu sunt o mână de tărâţe puse cu apă şi presate, ci este vorba de un amestec de multe substanţe. Chiar dacă ele nu sunt îndulcite, toţi excipienţii vin cu un plus de calorii”, explica nutritionistul Cristina Bălănescu.

Cele mai multe batoane au printre ingrediente fructoză şi dextroză, care reprezintă un stimul pentru pancreas. ”În felul acesta, vă veţi confrunta rapid cu senzaţia de foame, un impediment într-o cură de slăbire”, a mai spus nutriţionista. În plus, dacă sunteţi sedentari, nu sunt recomandate pentru că glucidele se transformă în kilograme suplimentare.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro