Norme Coca 2023 - 2024

Floricelele de porumb, celebrele popcorn, au ajuns indispensabile atunci când urmărim un film, în special la cinema, însă medicii avertizează că acestea nu sunt deloc sănătoase.

Pe eticheta unei pungi de popcorn pentru microunde apar mult mai multe ingrediente decât ''banalele'' boabe de porumb şi sare. Majoritatea pungilor conţin ulei de soia parţial hidrogenat, una dintre cele mai toxice grăsimi trans, precum şi alte tipuri de grăsimi nesănătoase. De departe, însă, cele mai periculuase sunt aromele artificiale oferite de aditivi alimentari nocivi.

Medicii atrag atenţia că pot apărea grave probleme respiratorii în urma consumului regulat de popcorn, în special cele cu unt, care prin prepararea la cuptorul cu microunde emană o substanţă aromată numită diacetil, scrie stiridecluj. ro.

Potrivit unui expert american, popcornul nu se ”opreşte” numai la plămâni: floricelele la pungă, făcute la microunde, pun în pericol chiar şi fertilitatea. În ambalaj este o substanţă chimică ce trece în floricele şi de acolo în organism, unde acest acid ramane timp de mai mulţi ani, acumulându-se până la cote alarmante, şi putând astfel cauza infertilitatea, avertizează experţii.

Nu în ultimul rând, floricelele de porumb conţin foarte multe calorii. Un studiu realizat în cinematografele din SUA a arătat că o pungă de popcorn de mărime medie şi o băutură conţin aproximativ 1.600 de calorii, asta în condiţiile în care necesarul unui adult activ pe zi ar fi de 2000 de calorii.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro