Centrele de trasfuzie, medicii din spitale, persoanele care au nevoie de sânge și cele care vor să doneze pot utiliza, din această săptămână, prima platformă tehnologică dedicată donării benevole - "Și EU Donez".

Platforma conține o aplicație de smartphone care rulează pe sistemele de operare iOS și Android, un site dedicat (www.sieudonez.ro). Aplicația Si EU Donez poate fi descarcată din AppStore, pentru iPHONE și iPAD, și din Google Play, pentru telefoanele care rulează Android.

sange(2)

Pentru început, dorința fondatorilor proiectului este să creeze o bază de date cât mai puternică. Apoi, orice caz care ar avea nevoie stringentă de sânge va fi anunțat, în cel mai scurt timp, pe toate rețelele platformei.

"După descărcarea aplicatiei, utilizatorii pot afla în timp real cine are nevoie urgentă de sânge în județul lor, dar și unde pot dona. În secțiunea Centre, cazurile sunt furnizate, deocamdată, de personalul centrelor de transfuzii și personalul medical din spitale. Donatorii sunt direcționați exclusiv către centrele de transfuzii sanguine din județul lor, iar responsabilitatea administrării sângelui aparține exclusiv angajaților centrelor de transfuzii din România. Tot ce facem noi este să aducem în același loc oferta și cererea de sânge din Romania, punând la muncă ultima tehnologie", a declarat Marius Mălăiaș, unul dintre co-fondatorii platformei Si EU Donez și manager al acestui proiect.

Utilizatorii platformei pot face cunoscute cazurile urgente pe rețelele de socializare, direct din aplicație. Pentru cei care au nelămuriri legate de procedura de donare, platforma conține o categorie cu răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, în secțiunea Cum donezi.

Totodată, aplicația are o secțiune specială dedicată medicilor, prin intermediul căreia aceștia vor putea să publice, direct în sistem, nevoia de sânge din spitalele lor.

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, indiferent de grupa sanguină, sunt așteptate la centrele județene de transfuzii, pentru a-i ajuta pe cei în nevoie.

Mediafax

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro