Persoanele diagnosticate cu diabet pot învăta cum să aibă o viată completă prin intermediul portalului www.complete-life.ro, lansat joi de Sanofi România.

Foto (c): Xu Zijian/ XINHUA ARHIVA

Portalul reprezintă o platformă în limba română cu sfaturi si informatii specializate despre una dintre cele mai răspândite afectiuni.

Medici specialisti, psihologi si diabetologi colaborează pentru ca portalul să ofere continut relevant, actualizat, verificat si interesant, atât persoanelor diagnosticate cu diabet, cât si celor interesate de un stil de viată sănătos.

Unul dintre obiectivele site-ului este acela de a aduce pacientii mai aproape de doctori. Centru important de resurse, www.complete-life.rooferă articole specializate, întrebări si răspunsuri la cele mai frecvente probleme, un dictionar de termeni medicali care fac referire la diabet, dar si povesti de viată si experiente motivationale.

Portalul pune la dispozitie în mod gratuit instrumente de calitate menite să îmbunătătească viata celor diagnosticati cu diabet, asa cum sunt Calculatorul Indicelui de masă corporală, Calculatorul de carbohidrati sau Jurnalul zahărului din sânge.

'Educatia în diabet este o componentă importantă în gestionarea corectă a acestei afectiuni. www.complete-life.ro este portalul care adună laolaltă persoane care pot oferi sfaturi avizate si pacienti care au nevoi si care asteaptă să fie îndrumati corect. Platforma oferă informatii accesibile, grupate pe categorii de interes major. Și nu în ultimul rând, le aminteste celor în cauză că o informare corectă asupra afectiunii de care suferă duce la controlarea acesteia si contribuie, implicit, la o viată normală ', a declarat joi prin intermediul unui comunicat de presă al Sanofi dr. Cornelia Bala, presedintele Asociatia Română de Educatie în Diabet.

AGERPRES/(AS-autor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu)

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro