Cursul, care s-a desfasurat zilele trecute la Braila, a fost organizat de Societatea Romana de Hipertensiune, tratand o problematica diversa ce tine de metodele de tratament si monitorizare a pacientilor hipertensivi.

 

Dr. Maria Dorobantu

Dr. Maria Dorobantu

Cea de-a doua editie a cursului de specialitate COMBAT, destinat medicilor si asistentilor medicali, s-a desfasurat zilele trecute la Braila, participantii avand astfel ocazia sa se puna la curent cu cele mai noi informatii despre  hipertensiunea arteriala. Cursului National de Management al Bolnavului Hipertensiv – Actualitati in Diagnostic si Tratament desfasurat la Braila, in organizarea Societatii Romane de Hipertensiune, s-a bucurat de participarea a 70 de medici si a 40 de asistenti medicali. Activitatea s-a desfasurat pe doua sectiuni, una dedicata medicilor, iar cealalta asistentilor medicali, problematica dezbatuta fiind insa una comuna, mai precis hipertensiunea arteriala si modalitatile de tratament recomandate pentru pacientii hipertensivi.

Referitor la scopul acerstei actiuni, medicul Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune, a declarat ca toti avem ce invata unii de la ceilalti si exact acesta este si scopul principal al Cursului COMBAT. Schimbul de idei si informarea continua reprezinta cheia succesului terapeutic, in orice tip de afectiune”.

 Combat-medici-braila

In cadrul sectiunii destinate celor 70 de medici participanti, dezbaterile stiintifice sustinute de medici experti in tensiunea arteriala crescuta au oferit un plus de informatii privitoare la monitorizarea si evaluarea corecta a pacientului hipertensiv, spre imbunatatirea procesului de diagnosticare si tratament al complicatiilor hipertensiunii arteriale.

Cursul a cuprins prezentari si analize de cazuri clinice ilustrative, favorizand astfel schimbul de idei intre medicii implicati in managementul hipertensiunii arteriale. Sesiunile de comunicari s-au scuccedat, fiind sustinute si de unele demonstratii practice, dar si de prezentarea unor cazuri clinice reale care au fost apoi dezbatute de participanti.

 

Combat-Asist-BrailaIn paralel, s-a dsfasurat si cursul COMBAT Asist, la care au participat 40 de asistenti medicali, scopul principal fiind acela de a atrage atentia asupra importantei colaborarii eficiente dintre medic, asistent medical si pacient, pentru imbunatatirea ingrijirii pacientilor cu tensiune arteriala crescuta si cresterea calitaţii vietii persoanelor hipertensive.

Cursul s-a desfasurat sub forma a trei ateliere practice, in care s-au abordat teme extrem de importante in optimizarea ingrijirii pacientilor hipertensivi, de la impactul hipertensiunii arteriale asupra societatii si familiei, pana la sfaturi practice privind noile tehnici de masurare a tensiunii. De asemenea, au fost punctuate si aspecte esentiale in identificarea particularitatilor familiei cu risc hipertensiv si a factorilor de risc implicati in patologia familiei cu istoric de hipertensiune arteriala, precum si identificarea particularitatilor acestei afectiuni la copil si adolescent, gravida si lehuza

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro