Norme Coca 2023 - 2024

Peste 150 de medici au participat la cea de-a patra ediție a Conferinței „Sănătate prin Alimentație”, organizată la București, în 25 octombrie 2014, de Asociația Română pentru Studiul Obezității în parteneriat cu Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Societatea de Nutriție din România și Fundația Națională Știință și Artă.

Conferința „Sănătate prin Alimentație”, una dintre cele mai importante evenimente dedicate alimentației sănătoase din România, a adus în atenția participanților rolul alimentației sănătoase în reducerea riscului de boli cardiovasculare, diabet zaharat, obezitate, osteoporoză, deficiență de fier și diferite afecțiuni dentare. Toate acestea în condițiile în care mâncarea nesănătoasă și lipsa de activitate fizică reprezintă principalii factori de risc pentru bolile cronice, afecțiuni complexe care, netratate corespunzător, pot duce la complicații severe și chiar deces.
De asemenea, specialiștii în nutriție, prezenți la eveniment, au oferit cele mai noi informații cu privire la principiile unei alimentații sănătoase și importanța adoptării unui stil de viață sănătos. Astfel că temele abordate au variat de la cultura nutrițională populațională și siguranța alimentară, până la rolul profilactic al alimentației sănătoase în prevenirea diabetului zaharat, obezității, bolilor cardiovasculare și afecțiunilor renale.
Co-președinții Conferinței „Sănătate prin Alimentație” 2014 au fost acad. Maya Simionescu și prof. univ. Dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române.
Demarată în anul 2011, Conferința „Sănătate prin Alimentație” s-a desfășurat sub egida Academiei Române. Manifestarea științifică s-a adresat profesioniștilor din domeniul medical, urmărind creșterea nivelului educației medicale continue, cu privire la rolul major pe care alimentația sănătoasă îl joacă în întreținerea sănătății și prevenirea apariției diferitelor afecțiuni.
Sursa: SanatateaTV

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro