Norme Coca 2023 - 2024

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu Mureș organizează duminică, alături de alte cinci centre universitare din țară, concursul de intrare în rezidențiat pe loc și pe post în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.

Foto: (c) Grigore POPESCU / AGERPRES ARHIVĂ

Din totalul de 523 de candidați înscriși la centrul universitar Târgu Mureș, 378 sunt pentru domeniul medicină, 129 pentru medicină dentară și 16 la farmacie.

Potrivit unui comunicat de presă al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, în acest centru concursul se organizează pentru locurile aferente fiecărei specialități la nivel național, precum și pentru posturile publicate pe teritoriul județelor Bistrița-Năsăud, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Ministerul Sănătății organizează concursul național de intrare în rezidențiat pe loc și pe post în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie în Centrele Universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Concursul se desfășoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Punctajul minim de promovare se calculează la nivelul fiecărui centru universitar în care se organizează concursul și reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări.

AGERPRES/(AS — autor: Dorina Matiș, editor: Cristina Tatu)

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro