Norme Coca 2023 - 2024

Ministerul Sănătății și Institutul Oncologic "Prof. Dr. Al. Trestioreanu" București au semnat, miercuri, contractul de finanțare pentru proiectul "Îmbunătățirea serviciilor acordate în domeniul hematologiei și oncologiei pediatrice în România, prin achiziția de bunuri, servicii și lucrări de specialitate", informează un comunicat al MS transmis AGERPRES.

Proiectul este în valoare de 5.655.653 euro (25.130.894,11 lei), din care contribuția Ministerului Sănătății — 848.347,95 euro (3.769.634,12 lei) și contribuția norvegiană — 4.807.305,05 euro (21.361.259,99 lei).

În cadrul acestuia, 289 de persoane — medici, asistente și infirmiere — urmează să fie instruite, pentru îmbunătățirea activității.

"Ne dorim ca toate acestea să conducă la creșterea ratei de diagnostic în stadii precoce, curabile a cazurilor de hematologie și oncologie pediatrică, precum și rata de vindecări, folosind infrastructura modernă ce va fi achiziționată prin proiect", a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Potrivit sursei citate, obiectivul proiectului este îmbunătățirea asistenței medicale în domeniul hematologiei și oncologiei pediatrice, prin asigurarea infrastructurii de bază pentru patru centre regionale din țară.

Partenerii proiectului sunt: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Louis Țurcanu" Timișoara, Institutul Oncologic "Prof. Dr. I. Chiricuță" Cluj-Napoca și Spitalul Clinic de Urgențe pentru Copii "Sf. Maria" Iași. Aceștia vor beneficia de reabilitarea secțiilor de profil, de dotare cu echipamente necesare, inclusiv aparate RMN și de anestezie.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro