Norme Coca 2023 - 2024

OBEZ9Mai bine de jumătate dintre români, 54%, au tendinţă de obezitate.

Un procent consistent este reprezentat de populaţia tânără şi activă, precum şi de elevi, atrage atenţia ministrul sănătăţii.

Eugen Nicolăescu a vorbit vineri la Forumul European al Obezităţii despre discuţiile cu ministerul educaţiei pentru introducerea educaţiei sanitar

"Persoanele supraponderale au un risc de deces de 1,5 ori mai mare decât persoanele care nu sunt supraponderale. oi dorim ca prevenţia să se facă instituţionalizat, prin pachetul de servicii medicale de bază, şi avem gândită prevenţia pe mai multe paliere. Un palier este prin medicina comunitară.e în şcoli ca disciplină obligatorie şi, de asemenea, despre intenţia introducerii de sancţiuni împotriva celor care nu vor să aibă grijă de sănătatea lor.

"De asemenea, trebuie să facem multă prevenţie prin medicina de familie şi, nu în ultimul rând, vrem să colaborăm şi cu alte instituţii, cum ar fi, de exemplu, Ministerul Educaţiei şi organizaţii neguvernamentale. De asemenea, deja este o decizie politică luată, în sensul de a se majora numărul de ore de educaţie fizică de la primul an de studiu, până la ultimul an din mediul universitar", a declarat Eugen Nicolăescu.

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro