Norme Coca 2023 - 2024

Asiguratorii oferă o gamă variată de alternative la asigurările de sănătate de la stat, în funcţie de ceea ce doreşte fiecare persoană.

Autor Dan Birta

Sursa Bihon.ro

Ultimele modificări ale Codului fiscal, care au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2018, lasă pe dinafară informațiile în ceea ce priveşte asigurările de sănătate de la stat, mii sau chiar zeci de mii de persoane care obţin venituri din activităţi independente. Este vorba despre cele care au venitul lunar mai mic decât salariul minim pe economie, 1.900 de lei, sau 22.800 de lei pe an. Potrivit legii, acestea nu sunt obligate să plătească constribuţii de asigurări de sănătate (CASS). Dacă au obţinut însă în 2017 aceste venituri, sunt obligate să plătească 10% din salariul minim pe economie, adică 190 pe lună sau 2.280 de lei pe an, sume achitate trimestrial. Cine nu plăteşte aceste contribuţii nu beneficiază de asigurare medicală de la stat: nici consultaţii, nici reţete, nici investigaţii sau spitalizări. Decât contra cost. Iar costurile nu sunt deloc mici.

 

 

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro