Conform rezultatelor studiului Pharma & Hospital Report, Cegedim estimează că valoarea medicamentelor eliberate către pacienţi în România a atins nivelul de 2,74 miliarde lei la preţ de distribuție în al treilea trimestru al anului 2015, în scădere cu 9,9% comparativ cu trimestrul 3 al anului 2014. Pharma & Hospital Report, studiu de referință în analiza pieței farmaceutice, este realizat în România începând din 1996.

"Reducerea prețurilor aplicată la 1 iulie pentru medicamentele pe bază de prescripție a determinat o scădere semnificativă a acestui segment (-16,2% în valoare pentru -1,9% în volum), care este cel mai important din piață, atât ca valoare, cât și ca importanță terapeutică. Efectele acestui tip de măsuri se fac deja simțite, multe medicamente găsindu-se cu dificultate, însă efectele majore se vor face simțite anul viitor", a declarat Petru Crăciun, director general Cegedim.

Valoarea totală a medicamentelor eliberate către pacienți în trimestrul 3 din 2015 s-a ridicat la 2,74 miliarde lei, în scădere cu 9,9% față de trimestrul 3 din 2014. Medicamentele pe bază de reţetă (Rx) din farmacii au atins o valoare de 1,85 miliarde lei, în scădere cu 16,2%. Medicamentele fără prescripţie (OTC) au atins o valoare de 0,54 miliarde lei, în creștere cu 11,6%, iar segmentul de spital a atins 0,36 miliarde lei, în scădere cu 0,3% față de trimestrul 3 din anul precedent.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro