Norme Coca 2023 - 2024

Contraceptivele de urgență Norlevo, Levonelle și ellaOne, cunoscute ca 'pilula de a doua zi', pot fi administrate de toate femeile, indiferent de greutatea lor, a hotărât săptămâna aceasta Agenția europeană a medicamentului (EMA), cu sediul la Londra, informează Reuters și Le Parisien.

Foto: dailymail.co.uk

EMA a decis să reexamineze pilulele de a doua zi, după două studii clinice care indică o eficiență redusă a efectului contraceptiv al Levonelle pentru femeile de peste 75 de kilograme.

A fost reanalizată eficiența pilulelor Norlevo (producător Takeda) și Levonelle (producător Bayer), care ambele conțin levonorgestrel, și a pilulelor ellaOne (producător HR Pharma), care conțin ulipristal acetat.

Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman al EMA a considerat că nu sunt suficiente dovezi pentru a concluziona cu certitudine că efectul contraceptiv este redus în cazul unei mase corporale ridicate, așa cum se indică în instrucțiunile pilulelor Norlevo.

Femeile trebuie reasigurate că, indiferent de greutatea corpului lor, contraceptivele de urgență pot fi folosite pentru a preveni o sarcină nedorită, a declarat o reprezentantă a EMA, Sarah Branch, citată de Reuters.

AGERPRES/

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro