În ţara noastră, tot mai mulţi copii au probleme cu greutatea. Pentru a preveni obezitatea, dar şi afecţiunile asociate ei, este esenţial ca micuţul tău să urmeze o dietă echilibrată.

 • Între 7 şi 10 ani, un copil are nevoie de aproximativ 2000 de calorii, care îi vor furniza energia necesară susţinerii creşterii fizice şi intelectuale. Piramida alimentară pentru copii reprezintă exprimarea grafică a recomandărilor nutriţionale, a cantităţilor şi a tipurilor de alimente ce trebuie să fie consummate zilnic, pentru o dezvoltare armonioasă.

Cereale, fructe, legume

La baza piramidei alimentelor pentru vârsta 7-10 ani stă grupa de cereale, care furnizează carbohidraţi, vitamine, fibre şi minerale şi este săracă în grăsimi. Sunt indicate 6-11 porţii zilnice. Cerealele şi sortimentele de pâine  vor fi integrale, fără adaos de zahăr. O porţie înseamnă o felie de pâine, o jumătate de cană orez sau de paste, 30 grame de cereale, o clătită mică (fără umplutură).

O altă grupă din baza piramidei este reprezentată de fructe, bogate în vitamine şi minerale, şi fibre, sărace în grăsimi. Sunt recomandate 2-4 porţii zilnice. O porţie este echivalentul unui pahar de suc natural sau al unei căni cu fructe proaspete.

Descoperă care sunt celelalte alimente necesare pentru creşterea aromnioasă a copilului tău pe clickpentrufemei.ro.

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro