Norme Coca 2023 - 2024

Conducerea multor spitale se vede pusă în situaţia în care, după ce suportă costurile pregătirii rezidentului, la finalul celor 5 ani să nu aibă totuşi un medic specialist.

Plecarea medicilor din spitalele de stat după ce îşi încheie stagiul de formare este o probemă serioasă a sistemului sanitar, în condiţiile în care România mai are în acest moment doar 13.000 de medici - jumătate din ar fi nevoie.

Conducerea multor spitale se vede astfel pusă în situaţia în care, după ce suportă costurile pregătirii, la finalul celor 5 ani să nu aibă totuşi un medic specialist.

Potrivit celor mai noi date ale Colegiului Medicilor, numărul medicilor din spitalele româneşti este de aproximativ 13.000 - jumătate din  cât are nevoie sistemul sanitar.

Audio: Despre această situaţie, a vorbit astăzi la Apel Matinal de la Radio România Actualităţi  Clara Matei, preşedintele Asociaţiei Medicilor Rezidenţi.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro