Norme Coca 2023 - 2024

Ai purta un sutien care te avertizează atunci când mănânci pe fond emoţional? Oamenii de ştiinţă de la Microsoft au creat un sutien „inteligent” care poate detecta stresul şi care ne poate indica momentele în care suntem predipuşi la consumul de alimente pe fond emoţional.

Prototipul conţine senzori care monitorizează activitatea cardiacă şi pe cea a pielii pentru a putea indica starea de spirit. 

Scopul acestei invenţii a fost de a descoperi dacă tehnologia purtabilă poate ajuta la prevenirea consumului excesiv de alimente indus de nivelul mare de stres. 

Informaţiile legate de starea de spirit sunt transmise către smartphoneul al purtătorului indicând momentul în care acesta este mai predispus la „consumul emoţional de alimente”. 

O echipă de specialişti din echipa Microsoft a introdus în sutien o electrocardiogramă, senzori care înregistrează activitatea electro-dermică, un giroscop şi un accelerometru.

În studiu, oamenii de ştiinţă au notat că au ales crearea unui sutien deoarece acesta permite realizarea electrocardiogramei. Deşi, oamenii de ştiinţă au încercat să realizeze un prototip similar pentru bărbaţi, acesta funcţionează mai slab decât sutienul deoarece senzorii sunt localizaţi prea departe de inimă.

Femeile care au testat tehnologia au raportat emoţiile pe care le-au avut timp de 6 ore pe zi, de-a lungul a patru zile.

„A fost foarte obositor pentru participanţi să poarte prototipul, deoarece acesta trebuie să fie reîncărcat la fiecare 3-4 ore”, a declarat coordonatorul studiului Asta Roseway.

Tehnologia purtabilă este din ce în ce mai des utilizată pentru monitorizarea unei game largi de probleme medicale.

Sursa: BBC

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro