Fotomodelul propus inițial la Sănătate conduce un ONG care finanțează campania de imagine a lui Cristian Bușoi, candidat PNL la Primăria București

La doar 29 de ani, Andrei Baciu ar fi devenit cel mai tânăr ministru din istoria României. Instantaneele de pe Facebook, în care poza macho, în chiloți, i-au pus piedică, dar asta nu mai reprezintă decât un cancan răsuflat. Mai important e faptul că în spatele afacerii, eșuate, s-a aflat Cristian Bușoi, penelistul care visa să controleze Ministerul Sănătății prin intermediul unei „păpuși frumoase”.

Prietenia dintre doctorașul școlit în Franța - l-am numit aici pe Andrei Baciu, tânărul cu alură de manechin -, și politicianul Cristian Bușoi, primvicepreședinte al PNL și aspirant la scaunul de primar general al Bucureștiului, este mai veche, iar raportul este simplu: Andrei Baciu, abia ieșit de pe băncile Facultății de Medicină, este protejatul familiei lui Cristian Bușoi sau, mai concret, chiar „creația sa”.

„Lipeala” a făcut-o Bușoi senior

În lumea politică din Mehedinți, locul de baștină al familiei Bușoi, se cunoaște că „lipeala” dintre cei doi a făcut- o chiar tatăl lui Cristian, tot medic. Avem, astfel, un „triunghi medical” de interese, din care ar fi trebuit să câștige toată lumea. Mai mult, nu mai departe de anul trecut, norocosul Andrei a ajuns, tam-nesam, președintele Asociației SOS Drepturile Pacienților, ONG creat tot de penelistul Cristian Bușoi. Politicianul plecat din Severin viza, prin acest demers, chipurile destinat să vină în ajutorul pacienților României, o țintă înaltă: fotoliul de primar general al Capitalei! În vara acestui an, Bușoi a blindat cu afișe și spoturi publicitare toate străzile importante din București. Ba a realizat chiar și un clip video, în care apărea dând sfaturi bolnavilor „dezinformați”, secondat, bineînțeles, de președintele Andrei Baciu. A patrulat pe la toate posturile trustului Intact, clamându-și cauza nobilă... Considerat de către CNA drept publicitate politică desfășurată mascat, în afara campaniei electorale, clipul a fost oprit spre difuzare, cu mențiunea că poate „circula” doar cu Bușoi lipsă din cadre . A dispărut chiar și de pe siteurile anteniste care, inițial, îl promovau în forță.

Ministru timp de șase ore

Pentru duetul Bușoi-Baciu a fost un eșec pe jumătate, dacă ținem cont de faptul că afișele cu penelistul în rol de salvator al pacienților încă mai împânzesc Bucureștiul. De remarcat însă că, în momentul în care Dacian Cioloș și-a anunțat echipa, Andrei Baciu figura, la insistețele PNL-ului, adică ale lui Cristian Bușoi, ca ministru al Sănătății! Concret, Bușoi a încercat să-și impună omul la Minister, pentru ca, ulterior, să-l conducă după bunul plac. Cum fotografiile poznașe cu Andrei în chiloți au dat peste cap planurile inițiale, PNL-ul și-a ratat șansa de a controla un minister. Și nu unul oarecare, ci Ministerul Sănătății, preluat, la doar șase ore de la propunerea lui Baciu, de Patriciu Achimaș-Cadariu, director al Institului Oncologic din Cluj-Napoca.

Cine e Bușoi

Cristian Bușoi (37 de ani) este europarlamentar și co-presedinte PNL Sector 1. Recent, el s-a înscris în competitia internă a partidului pentru a fi desemnat candidat la Primăria Capitalei. Este unul dintre tinerii promovați de Călin Popescu Tăriceanu. El a ocupat și funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Este absolvent al Facultății de Medicină (în 2003) și al Colegiului Național de Apărare (2005). În 2007, a absolvit Dreptul, Institutul Diplomatic Român (2008) și Colegiul Național de Informații (2013). În 2010, și-a luat doctoratul în sănătate publică și management sanitar, la UMF Timișoara.

Baciu, ginere de senator

Andrei Baciu este ginerele fostului senator PSD Doru Laurian Bădulescu, căsătorit cu Ioana, sora vedetei mondene Raluca Bădulescu. El a absolvit, în 2011, Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila” București, a fost rezident la Secția de Chirurgie Cardiacă de la Spitalul Fundeni (ian.- martie 2012), a lucrat la Departamentul de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică de la Centre Hospitalier Universitaire Rouen, Franța (apr. 2012- mai 2014). A lucrat și în domeniul chirurgiei toracice la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” (apr.-sep. 2015).

Dacian Cioloș: „Nu vreau să pătez imaginea și integritatea acestui guvern”

Premierul Dacian Cioloș l-a retras rapid de pe listă pe Andrei Baciu, la doar șase ore de la numire, explicând ieri și motivele gafei inițiale: „L-am retras pentru că așa am decis eu. Am aflat că este rezident abia după ce l-am nominalizat. Sunt niște lucruri pe care dânsul (n.r. – Andrei Baciu), din păcate, nu mi le-a spus. Dincolo de calități, competențe profesionale și idei, aceste lucruri care au fost semnalate în media sunt pentru mine foarte sensibile și nu vreau să pătez în nici un fel imaginea și integritatea acestui guvern și de aceea am luat această decizie foarte rapid”.

Sursa

 

 

 

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro