Premierul Victor Ponta a declarat marti că noul ministru al Sănătătii, Nicolae Bănicioiu, trebuie să verifice în primul rând ca pe lista cu medicamente compensate să nu fie pus "numai ce vor unele firme" si probabil într-o lună-două această listă va fi finalizată.

"Domnul Nicolăescu a actualizat-o în 2008, după care, fiind ministru un an si jumătate, nu a mai actualizat-o, dar în opozitie se întâmplă toate lucrurile mai usor. Noul ministru, domnul Bănicioiu, are de verificat în primul rând să nu punem acolo pe listă numai ce vor unele firme si va anunta când putem să facem lista. Acolo e o bătaie tot timpul (n.r. — referire la firmele care se ocupă cu medicamente). Dacă domnul Nicolăescu din 2008 până astăzi nu a reusit să o rezolve, probabil că domnul Bănicioiu într-o lună-două va face ce nu a făcut domnul Nicolăescu într-un an jumătate", a spus Ponta la Palatul Parlamentului.

Fostul ministru al Sănătătii, liberalul Eugen Nicolăescu, a anuntat marti în plenul Camerei Deputatilor că PNL a depus o motiune intitulată "Guvernul Ponta III amenintă viata pacientilor: amână lista de medicamente compensate".

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro