Premierul Victor Ponta i-a cerut, miercuri, ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, să lase mai mult timp în dezbatere publică pachetul privind serviciile medicale de bază, aflat deja pe site-ul ministerului.

Foto: (c) Liviu SOVA/AGERPRES FLUX

"Vreau să prezentați cât mai clar, cât mai des, cu orice ocazie și mai ales să îl lăsați într-un fel deschis (subiectul referitor la pachetul de servicii medicale de bază — n.r.), că eu nu cred că este perfect, e perfectibil. În baza răspunsurilor și a comentariilor din partea pacienților, a medicilor, a celor care trebuie să beneficieze, vreau să veniți la 1 iunie cu forma cea mai bună în acest sens, însă e important să spuneți că este afișat pe site, să le explicați. Nimic nu e mai important decât partea cu sănătatea și cu educația. Sunt cele două domenii în care am încercat să îmbunătățim cel mai mult dezastrul și distrugerea și ura pe care le-am moștenit în urmă cu doi ani", a afirmat Ponta în ședința de guvern.

Guvernul va dezbate miercuri, în primă lectură, proiectul de hotărâre pentru aprobarea pachetelor de servicii medicale și a contractului cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2014-2015.

AGERPRES/(A — autor: Doroteea Purcărea, editor: Antonia Niță)

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica)



 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro