Norme Coca 2023 - 2024

Băncile de lapte matern sunt mai populare decât oricând datorită unui număr de reforme privind reglementările de siguranță și de sprijin de la medicii pediatri.

lapte matern

Băncile de lapte matern acceptă lapte de la mamele care nu mai au nevoie de el și îl oferă acelora care au nevoie.

Cinci noi bănci de lapte matern se vor deschide în acest an, însumând un numar total al băncilor de lapte matern non-profit în America de Nord la 22.

Băncile de lapte matern datează din anii 1980. În această perioadă de timp, mai mult de 50 de bănci ar putea fi găsite în Statele Unite și Canada.

Sănătatea laptelui donat a speriat, cum ar fi HIV/SIDA și hepatitele au cauzat ca aproape toate băncile de lapte să fie închise. Cercetările noi, care demonstrează beneficiile laptelui matren, fac ca aceste bănci să renască.

 “Acum este de necontestat faptul că, în absența laptelui de mamă propriu, laptele donator va crește rata de supravietuire si imbunatateste dezvoltarea nou-nascutilor vulnerabili”, a explicat Kim Updegrove, presedintele The Human Milk Banking Association din America de Nord.

Siguranța laptelui matern donat

Băncile de lapte matern sunt privite ca o alternativa mai sigură decât schimbul de lapte matern on-line.

În forumuri on-line, schimburile de lapte matern sunt nereglementate și pune copiii cu risc de expunere la bacterii si boli.

Băncile de lapte matern au reglementări stricte cu privire la donatorii lor și a metodelor lor de conservare a laptelui.Potrivit The Human Milk Banking Association din America de Nord, femeile care doresc să fie donatori trebuie să fie supuse screening-ul de sânge pentru a putea fi verificat pentru boli contagioase și infecții. Femeile care fumeaza, beau, sau au trăit în anumite zone ale lumii pentru perioade lungi de timp, sunt doar câteva exemple de femei care nu au voie să doneze laptele lor. Odată ce laptele este donat, acesta este pasteurizat înainte de a fi înghețat și distribuit.

Provocări ale laptelui matern donat

Deși cifrele sunt în creștere, aceste bănci de lapte matern se confruntă în continuare cu multe provocări. Una dintre cele mai dificile obstacole este faptul că mamele nu știu de existența acestor bănci. Multe mame ajung să arunce o mare parte din laptele matern neutilizat, deoarece acestea nu sunt conștiente de posibilități donării.

“Mi-aș dori să aud că banca de lapte va deveni la fel de comun ca și banca de sânge, în cazul în care toată lumea știe despre ea”, a explicat Updegrove la HealthDay .

Banii sunt, de asemenea, o problemă majoră pentru aceste bănci de lapte matern. Ei tr moduri de a plăebuie să plătească pentru screening-ul donatorilor, pentru prelucrare laptelui, și pentru transportul maritim la familii și spitale. Companiile private de asigurări de sănătate de multe ori nu plătesc pentru costurile de lapte matern donat.

Succesul laptelui matern donat

În ciuda începuturile lente și provocări recente, cele din America de Nord băncile de lapte matern sunt înfloritoare.

Oricare ar fi motivul lor, mai multe femei aleg să doneze laptele matern suplimentar.

“Mi-am dat seama că am mai mult lapte decât am nevoie pentru copilul meu, primul lucru la care m-am gândit a fost banca de lapte maternM-am gândit că o parte din acest lapte ar putea fi utilizat pentru alți copii care au nevoie “, a declarat Dr. Emily Puterbaugh HealthDay .

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro