Li se oferă locuri de muncă pe salarii de aproape şapte ori mai mari ca în România. Este vorba de asistentele medicale care pot pleca să muncească în Germania chiar dacă nu ştiu limba. În acest moment, sunt disponibile 50 de locuri.

Sute de asistente din Oradea îşi pregătesc actele în speranţa că vor prinde un loc de muncă peste hotare.

Candidaţii pentru ocuparea unuia dintre aceste posturi trebuie să aibă pregătire de specialitate. Ei nu trebuie să cunoască limba germană, dar, pentru a aplica pentru un post, candidaţii trebuie sa participe la cursuri de învăţare a limbii germane, al căror cost este suportat de angajator.

Germanii pun la bătaie salarii de minimum 2.000 de euro lunar, o ofertă de neegalat în România, unde salariile nu depăşesc 300-350 de euro.

Este o premieră pentru reţeaua Eures, prin care este facilitată libera circulaţie a lucrătorilor în cadrul Spaţiului Economic European. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în ultimii cinci ani România a pierdut nu mai puţin de 20.000 de asistenţi medicali.

Sursa

Comentarii

 

Georgeta Stoenescu · Follow · ASISTENT MEDICAL at Starmed Klinik

Dragele mele colege , nu va hazardati! Cei 2000 de euro reprezinta salariuil brut. Scazand impozitul raman vreo 1200. Angajatorul plateste cursul de germana pentru aproximativ 6 luni. Dupa aceea daca nu promovati examenul de limba care va spun din experienta e foarte greu, nu-i mai intereseaza si trebuie sa va platiti singure cursul mai departe si examenul. Trebuie sa va platiti cazarea , inca cateva sute de euro. Munca este in prorportie de 99% in azil de batrani. Nu am cuvinte sa va descriu ce inseamna...in cativa ani veti avea coloana distrusa. Munca acolo nu are nicio legatura cu profesia de asistent medical.Si sa revin la bani. Scadeti din 1200 euro cazarea vreo 400-500 de euro plus vreo 300 cursul in continuare daca nu promovati examenul din prima. Va raman bani doar pentru subzistenta. Vreti sa va ajutati familia din tara? Luati-va gandul, n-aveti cu ce. Nu vreau sa va tai elanul va spun doar realitatea de aici. Munca pentru asistentele fara examenul B2 promovat e degradanta Firmele de intermediere promit marea cu sarea pentru comision, dar daca nu stii limba germana stai mai bine acasa! Asta e realitatea daca vreti sa ma ascultati bine, daca nu riscati pe propria piele. Imi cer scuze daca am fost prea directa dar am vrut sincer sa va fiu de folos.
 • superocazie (signed in using yahoo)

  http://cursuri-germana.com/
 • Nicoletaolimpia Salant · Universitatea Aurel Vlaicu din Arad

  d-na Georgeta ati spus un mare adevar ,nemtii vor sa duca asistente la ei pe post de sclave ,sa le exploateze dupa bunul lor plac .
  • Georgeta Stoenescu · Follow · ASISTENT MEDICAL at Starmed Klinik

   N-as spune chiar sclavie, nu exista discriminare din punct de vedere legal intre asistentele lor si cele care vin din afara, legile sunt foarte stricte. Singurul handicap este limba pe care daca nu o cunosti esti terminat, ramai vesnic la munca de jos iar toti colegii tai iti sunt "sefi".
   Reply · Like · 2 · July 23 at 10:17pm
 • Mihaela Alexandru · Works at Spitalul Municipal de Urgenta "Elena Beldiman" Barlad

  Buna ziua, stiti sa-mi spuneti daca asistentele medicale cu liceu sanitar si curs de echivalare sunt recunoscute in Germania ?
 • Craciun Laura · Follow · Universitatea Lucian Blaga Sibiu

  O rog pe doamna GEORGETA STOENESCU sa nu mai dea sfaturi la romance si sa le descurajeze. Pur si simplu sa se abtina. Pe langa jobul de Pfleger poate sa isi gaseasca intr/un bar sau la curatenie 4 ore si ORICUM viata in Germania e mai buna decat viata in Romania. In ani poti pune ceva deoparte nu mare lucru dar totusi. Este o sansa data romancelor. Nu descurjati. Cunosc o prietena vecina mai bine zis cu care corespondez, care a lucrat la Reanimare in Sibiu asistenta, a plecat si lucrat intr/un azil intr/adevar a avut probleme de sanatate dar a invatat temeinic . A trecut cu bine toate etapele cursului de limba CACI ati uitat sa specifice fiecare modul adica A1 B1 C1 et este cate 2 luni nu mai mult. A reusit la toate desi nu nici o boaba de germana cand a plecat. A reuSit la toate examenle si lucreaza intr/un spital la Reanimare cu 1700 euro net. EE CE ZCETI FETELOR FATA DE SALARIILE DIN ROMANIA CUM E
  Reply · Like · 1 · Follow Post · Edited · July 24 at 11:00am
  • Adina Mihaela · Constantin Noica

   pentru b1 este de 8 luni zilnic 5 ore iar b2 3 luni la fel 5 ore zilnic iar examenele nici nu se compara cu romania .este destul de greu pup si succes la toata lumea
   Reply · Like · July 24 at 1:35pm
  • Georgeta Stoenescu · Follow · ASISTENT MEDICAL at Starmed Klinik

   Draga Laura nu intentionez sa descurajez pe nimeni pentru ca nu am niciun interes, am dorit doar sa atrag atentia ca articolul din ziar nu reflecta nicidecum realitatea ci este doar o modalitate a firmelor de intermediere de a face bani din comision. Iar daca tu consideri ca dupa 8 ore de munca in care esti in acelasi timp asistenta, infirmiera, femeie de serviciu si ce mai vrei tu, mergi la cursul de germana si iti mai iei si un job la curatenie sau speli vase la bar, este opinia ta si o respect. Daca consideri ca nu sunt in masura sa dau sfaturi imi cer scuze si te asigur ca am lucruri mult mai bune de facut decat sa discut in contradictoriu pe aceasta tema.
   Reply · Like · 3 · July 24 at 10:54pm
 • Iuliana Iuliana · Follow · Liceul Teoretic Sf. Maria

  Cum se numeste firma care duce asistenti med fara sa stie limba germana?
  • Catana Luminita · Follow · Liceul Sanitar Arad · 662 followers

   pot sa va spun si eu ca este greu..nu imposibil..dar greu si ca cel mai bine e sa invatati limba germana acaa,in romania...este grea germana si eu trec acum prin aceste clipe ,sunt franta lucrez zilnic si in weekend,merg la curs,dar e nevoie de ambitie si lupta si perseverenta sa poti merge pana la capat...daca stii germana bine ai usi deschise automat ..fara...f greu..daca vreti sa veniti..invatati acasa...iar b2...e multa munca..sunt la b2 la intensiv stiu ce zic si pana la acest nivel am invatat singura cu ajutorul unui a2 luat in romania la timisoara la goetehe..dar am avut zile in care am zis ca ma intorc si acum am acel stres cu vb ptr ca daca vrei sa fii respectat ti se cere f mult..o zi buna tuturor si daca doriti cu adevarat invatati..zilnic..
   Reply · Like · July 25 at 7:49am
 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro