Norme Coca 2023 - 2024

O gravidă în vârstă de de 32 de ani din Canada aflată din decembrie în moarte cerebrală a dat naștere unui băiețel, sâmbătă, la un spital din Victoria (vest). Femeia a fost deconectată de la aparate duminică, a doua zi după cezariană, transmit marți Reuters și AFP.

Sâmbătă seara s-a născut fiul meu frumos și minunat Iver Cohen Benson. Din păcate, duminică a trebuit să ne luăm rămas bun de la cea mai minunată și curajoasă femeie pe care am cunoscut-o", a scris luni seara soțul femeii, Dylan Benson, pe blogul său și pe pagina sa de Facebook, scrie Agerpres.

Pe data de 21 decembrie, tânăra Robyn Benson, în vârstă de 32 de ani, a suferit o hemoragie cerebrală și o zi mai târziu a fost declarată în moarte cerebrală. Dar soțul ei le-a cerut medicilor de la spitalul din provincia Columbia Britanică, situată pe coasta de vest a Canadei, să o mențină artificial în viață în speranța că va rezista până în săptămâna a 34-a de sarcină. În cele din urmă, bebelușul a venit pe lume sâmbătă seara, după 28 de săptămâni. Potrivit ziarului Vancouver Sun, băiețelul a cântărit la naștere aproape 1,3 kg. Spitalul nu a dat mai multe detalii în legătură cu această situație.

Cazul tinerei familii a stârnit un val de emoție și solidaritate în Canada. Marți, se strânseseră donații în valoare de peste 152.000 de dolari canadieni (103.000 euro), mult mai mult decât obiectivul stabilit inițial de 32.000 de dolari, iar suma colectată în urma apelului, care mai este valabil 81 de zile, îi va permite lui Dylan Benson să nu lucreze câteva luni pentru a se ocupa de fiul său.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro