Șapte medici şi șapte asistenţi medicali au ales să nu plece din România şi să deschidă un centru de permanență aici, în Timiș, la sat, în condiţii vitrege, să îşi lase casele, familiile, şi să fie de ajutor miilor de săteni, unii bătrâni, foarte bolnavi și neputincioși, pentru urgenţe de noapte, departe de un spital, de o ambulanţă. 

Autor GHEORGHE MIRON   Sursa  ziuadevest.ro

“Aşa ne începeam povestea în urmă cu un an şi șapte luni, dar am fost oprită de o funcţionară din DSP Timiş care a spus categoric "nu veţi mai deschide nici un centru, doamna doctor, se va deschide doar când vreau eu, iar eu nu vreau!". O funcţionară, din păcate tot medic, care nu a consultat niciodată într-un cabinet, dar nici nu a sprijinit medicii în iniţiativele lor, aşa cum îi este scris în fişa postului ei din slujba cetăţeanului, dimpotrivă a boicotat deschiderea acestui centru de permanentă timp de 19 luni! A încălcat drepturile a mii de oameni de a avea acces la servicii medicale de urgenţă şi a zeci de cadre medicale de a lucra în sistemul medical românesc, aşa cum este el!”, povestește dr. Georgeta Rus, directorul Centrului de Permanență Medicală din Biled, Timiș.
Deși...

Foto ziuadevest.ro

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro