Norme Coca 2023 - 2024

CUGETAREA ZILEI

Locuitorii unei comune din vestul Franţei şi-au pus toate speranţele într-un medic român. Acesta a preluat sarcinile fostului doctor din localitate, ieşit la pensie în septembrie şi în locul căruia nu a vrut să vină niciun specialist francez

În orăşelul La Motte locuiesc două mii de suflete. De ani buni, medicii au evitat repartiţiile în acest colţ uitat al Bretaniei. Când inevitabilul s-a produs, iar unicul doctor a ieşit la pensie, după multe amânări, primarul a pornit la vânătoare de specialişti. Aşa a ajuns la medicul român Gino Pogani.

"Căutam de multă vreme un medic. Chiar şi domnul Le Talec şi-a căutat un înlocuitor, dar până acum nu am avut succes. Pe domnul Pogani l-am cunoscut acum două luni şi l-am angajat pe loc", a spus primar din La Motte, Jean Pierre Gulleret.

Medicul român are la dispoziţie cabinetul predecesorului său unde se regăsesc fişele celor două mii de localnici.

Sistemul sanitar francez a absorbit foarte mulţi specialişti din România. Datele statistice arată că 3159 de medici autohtoni au emigrat în perioada 2007 - 2013 în Franţa.

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro