Norme Coca 2023 - 2024

Colegiul Medicilor (CM) Prahova susține, într-o scrisoare deschisă, că problemele de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Ploiești sunt de natură să prejudicieze dreptul constituțional al pacienților la sănătate.

Potrivit unei scrisori deschise semnată de Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Prahova și adresată medicilor din județ, conducerea CM își arată susținerea față de cadrele medicale de la SJU Ploiești 'care își desfășoară activitatea în condiții total improprii'.

În același document transmis, joi, presei, se arată că situația de la cel mai mare spital din județ 'prejudiciază dreptul constituțional al pacienților la sănătate'.

'Insecuritatea actului medical, determinată de lipsa medicamentelor, materialelor sanitare și tehnologiei necesare și desfășurarea acestuia în condiții igienico-sanitare deficitare și în spații care necesită reparații capitale, face ca personalul medical să își asume responsabilități excesive și prejudiciază dreptul constituțional al pacienților la sănătate', se precizează în scrisoarea deschisă.

De asemenea, conducerea Colegiului Medicilor Prahova consideră 'incorectă și denigratoare' blamarea medicilor de la SJU Ploiești — pe care îi cataloghează drept 'profesioniști de valoare' — și cere ca reprezentanții corpului medical prahovean să se solidarizeze 'pentru a reda încrederea pacienților în cea mai mare unitate sanitară din județ, locul unde se salvează zilnic vieți prin efortul extraordinar de susținut al colegilor noștri'.

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a dispus, în urmă cu două săptămâni, efectuarea unei anchete la Spitalul Județean Ploiești în urma apariției în presă a unor afirmații grave făcute de chirurgul Dan Oprea privind modul în care se desfășoară activitatea în acest spital. AGERPRES (AS-autor: Anamaria Toma, editor: Diana Dumitru)

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro