Ministerul Sanatatii a venit, vineri, cu precizari legate de pregatirea pentru a doua specialitate, in regim cu taxa. Vezi locurile propuse pentru sesiunea 12 octombrie 2015!

locuri 1locuri 2
Unde si cand se depun dosarele de inscriere, pentru pregatirea in cea de-a doua specialitate

De luni si pana in data de 15 octombrie, cei interesati se vor adresa institutiilor de invatamant medical superior, pentruobtinerea avizului privind inscrierea la acest program de pregatire. Dosarele de inscriere se depun la Ministerul Sanatatii, la sediul din Bucuresti – sector 1, str. George Vraca nr.9, in perioada 12 – 23.10.2015.

In cererea de inscriere se vor preciza: numele si prenumele, locul actual de munca si tipul de contract de angajare, specialitatea actuala, specialitatea pentru care se doreste inscrierea, precum si date de contact (numarul de telefon, e-mail) – vezi modelul.

Solicitarile medicilor specialisti pentru inscrierea la programul de pregatire in cea de a doua specialitate, in regim cu taxa, specialitatea Medicina de urgenta, vor fi analizate ulterior de catre comisia de specialitate a Ministerului Sanatatii.

Cat este taxa anuala pentru efectuarea stagiului de pregătire pentru a doua specialitate

Cuantumul taxei anuale pentru efectuarea stagiului de pregatire pentru a doua specialitate este cel prevazut inordinul comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului nr. 973/4592/2010.

Contul Ministerul Sanatatii deschis la Directia de Trezorerie a Municipiului Bucuresti esteRO36TREZ70020E365000XXXX. Iata cum arata un angajament de plata.

“Programul de pregatire in cea de a doua specialitate in regim cu taxa, se efectueaza cu frecventa si asigura acelasi nivel si aceeasi calitate a pregatirii  de specialitate ca si programul de rezidentiat in specialitatea respectiva”, a precizat Ministerul Sanatatii in metodologie.

Alte aspecte:
– Stagiile de pregatire efectuate in prima specialitate, similare ca durata si continut, care se regasesc in curriculum-ul de pregatire al celei de a doua specialitati, se echivaleaza. Echivalarea se face de catre institutiile de invatamant superior medical care organizeaza program de rezidentiat in specialitatea respectiva si sunt transmise Ministerului Sanatatii, care stabileste durata si modulele necesare finalizarii pregatirii
– Pe site-ul Ministerului Sanatatii vor fi afisate, in 30 noiembrie 2015, listele aprobate ale medicilor inscrisi la programul de pregatire in cea de a doua specialitate, in regim cu taxa, pe institutii de invatamant medical superior si specialitati.
– Programul de pregatire in cea de a doua specialitate in regim cu taxa va incepe la data de 2 decembrie 2015, cu efectuarea a sase luni din stagiul de baza.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro