Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, scrie presa locală.
medic spital suparat

Şeful secţiei de reumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost condamnat la finele acestei săptămâni la un an şi patru luni de închisoare. Liviu Gîrbe a fost găsit vinovat de luare de mită, scrie Voceatransilvaniei.ro.

Medicul nu va putea profesa pe perioada condamnării. Pedeapsa este cu suspendarea executării, medicul urmând să intre sub supravegherea Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Sălaj, pe durata unui termen de încercare de doi ani. Totodată, medicul va trebui să presteze un număr de 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Procurorii susţin că medicul ar fi pretins şi primit, în perioada 2012 - 2014, sume totalizând 2.755 de lei, plus bunuri constând în cafea şi ţuică. De asemenea, pentru o parte din tratamentele aplicate pacienţilor, medicul ar fi perceput diverse sume de bani, mult peste valoarea lor reală.

„Spre exemplu, pentru injecţii care costă 1,3 lei sau 6,9 lei, el percepea 90 sau 100 de lei”, a explicat Pompilia Stana, prim-procuror adjunct şi purtător de cuvânt al Parchetului.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro