Norme Coca 2023 - 2024

Premiera mondiala in medicina. Chirurgii sud-africani au realizat primul transplant reusit de penis. Beneficiarul este un tanar de 21 de ani, care isi pierduse organul genital acum 3 ani, in urma unei circumcizii.

La numai 4 luni de la interventia chirurgicala - care a avut loc intr-un spital din Cape Town - organul transplantat si-a recapatat complet toate functiile.

"Am privilegiul de a fi participat la acest prim transplant reusit (de penis) din lume", a declarat profesorul Frank Graewe, seful departamentului de chirurgie reconstructiva de la Universitatea Stellenbosch din Africa de Sud. Un alt transplant de penis a fost deja realizat in trecut, insa acea operatie nu a avut succes.

Un alt transplant de penis a fost efectuat in China in anul 2006. in ciuda reusitei chirurgicale a operatiei, organul a trebuit sa fie apoi extirpat din cauza "problemelor de ordin psihologic ale pacientului".

La trei luni dupa operatie, pacientul sud-african, in varsta de 21 de ani, si-a recuperat toate functiile urinare si reproductive ale organului sau sexual, a precizat profesorul Frank Graewe. Penisul lui fusese amputat cu trei ani inainte, dupa o serie de infectii consecutive, aparute in urma unei circumcizii incorect efectuate in cadrul unei ceremonii traditionale africane.

Tanarul sud-african a fost operat in spitalul Tygerberg din Cape Town, iar interventia chirurgicala, care a durat noua ore, a fost realizata pe 11 decembrie 2014. Noul sau penis a fost prelevat de la un donator decedat, cu acordul familiei acestuia.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro