Norme Coca 2023 - 2024

Premierul Victor Ponta i-a cerut miercuri ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, să prezinte în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare noua formă a pachetului de servicii medicale de bază, care trebuie să intre în dezbatere publică.

"Domnul ministru Bănicioiu m-a anunţat şi vă rog să puneţi în dezbatere publică pachetul de bază. 1 iunie este data de intrare în vigoare conform acordului cu FMI. Vreau să îl aduceţi săptămâna viitoare, să îl ştie şi miniştrii, să fie dezbătut şi oamenii să ştie ce include pachetul de bază", a afirmat Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

La rândul său, ministrul Sănătăţii a precizat că s-au încheiat toate discuţiile cu factorii implicaţi, de la medici până la pacienţi, iar majoritatea propunerilor venite din partea acestora au fost incluse în proiect. "Avem o variantă foarte echilibrată şi, pentru prima oară cred, aproape acceptată unanim. Suntem gata chiar mai devreme decât era termenul prevăzut cu partenerii internaţionali şi este bine să mai avem o perioadă de dezbatere publică tocmai pentru a asigura o mai bună aplicare tehnică şi pentru ca medicii să înţeleagă efectiv cum se procedează", a spus Bănicioiu.

Şeful Executivului i-a transmis ministrului că pachetul de bază este destinat pacienţilor şi nu instituţiilor financiare internaţionale. "Domnule ministru, ca şi la lista pentru medicamente compensate, noi nu facem pachetul de bază pentru instituţiile financiare internaţionale, le mulţumim pentru asistenţă şi sprijin, dar noi le facem pentru pacienţii din România, nu pentru firmele de medicamente care au lobby la foşti miniştri şi la foşti profesori, le faceţi pentru cetăţeni. Şi vă rog să le prezentaţi cât mai transparent. (...) Am mai avut înaintea dumneavoastră un ministru care, în fiecare săptămână, mă anunţa că vine pachetul de bază şi a trecut un an jumate şi a plecat fără pachet de bază", a declarat Ponta. AGERPRES

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro