Ministerul Sănătății a acordat marți, în cadrul unei gale care s-a desfășurat la Sala "Mihail Jora" a Radiodifuziunii Române, Premiile de Excelență în Sănătate.

"Sunt emoționat și totodată bucuros să fie alături de dumneavoastră, atât de multe nume mari, profesori academicieni, doctori, poate ce are mai de preț această țară și cel mai de valoare pentru că dumneavoastră salvați fiecare cetățean al României atunci când are nevoie, salvați practic statul român și cred că niciodată statul român nu a reușit să vă mulțumească exact așa cum ar fi trebuit să o facă. Începem poate cu această gală, este un pas foarte mic, dar cred eu că un pas destul de important pentru a redobândi statutul medicului sau statutul personalului medical în societatea românească", a afirmat ministrul Nicolae Bănicioiu în deschiderea evenimentului.

El a amintit că în 2014 au fost înregistrate 4.500.000 de prezentări la unitățile de primiri urgențe din spitalele românești, 3.500.000 de intervenții ale Ambulanței și ale SMURD-ului, 18.200.000 de consultații și 3.200.000 de internări continue. "Iată cifrele pe care cred că toată lumea ar trebui să le știe și chiar dacă uneori mai sunt și erori, asta nu poate să fie o pată peste ceea ce faceți în fiecare zi", a spus demnitarul.

"Sunt foarte mândru și emoționat de acest premiu. Vreau să mulțumesc domnului ministru Nicolae Bănicioiu pentru că în ultimii ani dintre toate persoanele care au ocupat această funcție a avut cea mai mare deschidere pentru a asculta vocea neurologilor români", a spus unul dintre premiați — profesorul doctor Ovidiu Băjenaru, șeful Clinicii de Neurologie a Spitalului Universitar de Urgență București.

"Ca pensionar adevărat, fiindcă asta sunt la ora actuală, mi-aș dori să fac câteva recomandări în afară de felicitări. Rog ministrul Sănătății și Colegiul Medicilor din România să se gândească puțin și la reorganizarea sistemului de sănătate din România să nu mai aveam iar revoluții și reforme ca până acum", a spus profesorul doctor Mircea Bârsan.

Un alt premiat al galei, doctor Niculina Bratu, a afirmat că cei 40 de ani de activitatea în specialitatea chirurgie pediatrică și cei peste 15.000 de copii operați au ajutat-o să ajungă la "acest moment foarte frumos".

"Mulțumesc domnului ministru pentru că după Hajdu Gabor și Ion Bazac este primul ministru al Sănătății care înțelege ceva din sistemul de sănătate și, culmea, încearcă să fac ceva într-o țară în care condiția doctorului o știți: între sărăcie și pușcărie, sănătatea tratată ca salubritatea. Am fost în sală la ultima ședință a PNȚ-ului și îndrăznesc să vă promit că dacă ajungem la putere tot pe domnul ministru Nicolae Bănicioiu îl punem ministru și chiar îl ajutăm să facă ceva în sistem", a spus managerul Institutului "C. C. Iliescu", profesor doctor Șerban Bubenek-Turconi.

La rândul său, profesorul doctor Gheorghe Burnei a mulțumit ministrului Sănătății Nicolae Bănicioiu pentru deschiderea de care a dat dovadă încă de la începutul mandatului.

"Simt o deschidere cum nu a mai fost niciodată, o deschidere pe care domnul ministru a afișat-o din primele zile de la instalare. Acum s-a ajuns la o deschidere așa de mare încât am curajul să îi mai cer domnului ministru ca pe viitor să realizeze și un program pentru copiii cu afecțiuni de cancer", a spus Burnei.

Au primit Premiul de excelență în sănătate pe anul 2015 profesorul doctor Daniela Bartoș, doctorul Sorin Băilă, profesorul doctor Mircea Beuran, profesorul doctor Emanoil Ceaușu, profesorul doctor Mircea Cinteză, profesorul doctor Alexandru Vlad Ciurea, conf. dr Monica Cîrstoiu, dr. Cătălin Cîrstoveanu, profesorul doctor Ioan Cordoș, profesorul doctor Daniel Coriu, profesorul doctor Radu Deac, profesorul doctor Dan Deleanu, conf. dr. Monica Dragomir, prof. dr. Constantin Dumitrache, profesorul doctor Viorela Enăchescu, academicianul profesor doctor Dan Mircea Enescu, profesor doctor Florin Eduard Exergian, profesorul doctor Vladimir Fluture, academician profesor doctorLeonida Gherasim, dr. Alis Grasu, profesorul doctor Vlad Anton Iliescu, profesorul doctor Alexandru Irimie, profesorul doctor Dan-Corneliu Jinga, conf. dr. Viorel Jinga, profesorul doctor Ioan Lascăr.

De asemenea, alți premiați cu același premiu au fost: profesor doctor Mihai Luncan, profesor doctorAnca Roxana Lupu, conf. univ. dr. Horațiu Moldovan, profesor doctor Gelu Onose, conferențiar doctorCarmen Orban, medicul Bogdan Oprița, profesor doctor Alexandru Oproiu, profesor doctor Gheorghe Peltecu, profesor doctor Mircea Penescu, profesor doctor Doina Anca Pleșca, profesor doctor Monica Pop, profesor doctor Florian Popa, conferențiar doctor Florian Dan Popescu, conf. dr.Gheorghe Ioan Popescu, academician Irinel Popescu, academician Laurențiu Popescu, profesor doctor Zena Popovici profesor doctor Dan Prelipceanu, profesor doctor Marius Raica, doctor Bogdan Rădulescu, profesor doctor Adrian Restian.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro