"Am fost minţiţi tot anul că bugetul Sănătăţii va creşte sau va rămâne la fel.

Am fost stupefiat să văd că la dezvoltare şi administraţie publică s-au alocat mai mulţi bani, baronii locali sunt îndopaţi şi mai mult", spune Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor. Acesta a adăugat că rând pe rând, pacienţii rămaşi fără bani de tratamement vor da statul în judecată.

"Aşteptăm justificări referitoare la tăierea bugetului în condiţiile în care sunt în stand by de mai mult de un an proiecte importante în sănătate, cum ar fi construcţia spitalelor regionale de urgenţă sau actualizarea listei de medicamente compensate". Unde este mai multă nevoie de aceşti bani?, se întreabă preşedintele ANPP.

Potrivit acestuia, la fiecare întâlnire la care a fost, a primit asigurări că anul acesta, bugetul sănătăţii nu va avea de suferit. "Pentru că am fost minţiţi în halul acesta, ne gândim foarte serios ca în prag de campanie electorală, să înfiinţăm o asociaţie a votului alb, ca o acţiune de protest".

presedintele-asociatiei-pacientilor

Barbu susţine că tăierea cu aproape 19% a fondurilor de la Sănătate nu va face altceva decât să adâncească sărăcia sistemului şi îi va determina pe pacienţi să caute tratament în străinătate şi să se judece în instanţe pentru decontarea serviciilor medicale la preţurile reale

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro