Norme Coca 2023 - 2024

Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, consideră că, Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani nu a alocat suficiente fonduri Spitalului Judeţean şi că face economii la buget pentru a acorda premii angajaţilor. Ţurcanu susţine că angajaţii CAS Botoşani primesc premiile cele mai mari din ţară în acest sens.

Sute de milioane îşi iau premii pentru că fac economii la bugetul Casei. Casa Judeţeană din Botoşani s-a numărat de-a lungul timpului  printre instituţiile din România care îşi iau cele mai multe premii la angajaţi, pentru că fac cele mai multe economii la buget“, a spus Ţurcanu.

Preşedintele CJ spune că a purtat o discuţie la Bucureşti cu oficialii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care i-au reproşat faptul că a greşit în momentul în care nu a luat, în contul PNL funcţia de preşedinte a CAS, în momentul împărţirii deconcentratelor.

Domnul preşedinte mi-a spus că : Ţi-ai asumat Spitalul Judeţean, dar nu ai cerut şi Casa. Trebuia să ceri şi Casa şi atunci găseau cele mai bune soluţii pentru spital şi pentru judeţ. Trebuie să se înţeleagă că la Spitalul Judeţean nu vin numai liberalii, ci toţi cetăţenii”, a mai spus Ţurcanu.

El acuză faptul că reprezentanţii CAS Botoşani au alocat Spitalului Judeţean un buget insuficient, iar unitatea a acumulat datorii.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro