Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR) a declarat că mandatul actualei conduceri, început în urmă cu o lună, se va încheia în luna decembrie, când vor fi organizate alegeri, însă până atunci conducerea Colegiului şi-a propus să îndeplinească mai multe obiective majore, între care recunoaşterea importanţei medicinii de familie, realizarea unei mai bune înţelegeri medici-pacienţii şi adoptarea unei poziţionări mai ”elastice” faţă de administratorii sistemului sanitar.

Borcean a afirmat că recunoaşte cu toată fermitatea rolul şi importanţa medicinii de familie, menţionând că din cei aproximativ 45.000 de medici, un sfert sunt medici de familie.

”Apreciem în mod deosebit modul în care dumnealor s-au structurat în profesie, majoritatea sunt oameni tineri, s-au organizat în acţiuni de tip patronal, de tip sindical, de tip profesional, toate acestea se află în interiorul Colegiului Medicilor, cât şi în afara lui”, a spus preşedintele CMR, citat de Mediafax.

El a afirmat că ”vocea medicilor de familie a devenit mai sonoră”, iar discursul lor este mai bun, şi recunoaşte că, de cealaltă parte, polul academic al profesiei medicale a fost omis sau s-a cerut el însuşi omis din preocupările corpului profesional în ansamblul său

Sursa  Foto: digi 24

 

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro