Pompierul şi paramedicul Jeff Rehman ne demonstrează o manevră simplă şi extrem de eficientă de prim ajutor, la care putem apela în caz de sufocare. Este rapidă şi poate fi aplicată atât în cazul copiilor cât şi în cel al vârstnicilor.

Cu toţii am văzut în filme acel moment în care o persoană ia masa şi se îneacă brusc cu o bucată de mâncare. Şi în timp ce persoana respectivă se luptă să respire, apare eroul zilei care îl salvează.

Acum, imaginaţi-vă că acest lucru se întâmplă în viaţa reală, persoana care se sufocă sunteţi chiar dumneavoastră, iar ghinionul face ca nimeni să nu se afle în apropiere pentru a vă ajuta.

Abordarea clasică a acestei probleme presupune prezenţa unei alte persoane care să intervină şi să vă bată pe spate, iar în lipsa acesteia puteţi spune că aţi cam încurcat-o.

Din fericire, tehnica pe care ne-o prezintă acest paramedic experimentat ar putea face diferenţa dintre viaţă şi moarte în cazul oricui. Totuşi, această metodă nu este recomandată în cazul femeilor gravide deoarece ar putea afecta fătul.

Distribuiţi cu încredere această informaţie! Nu se ştie niciodată cine ar putea avea nevoie.

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro