O echipa de medici din Australia a utilizat o imprimanta 3D, intr-o procedura in premiera mondiala, pentru a inlocui calcaiul distrus de cancer al unui pacient cu unul confectionat din titan, scrie Agerpres.

Un barbat in varsta de 71 de ani, al carui picior drept era afectat de cancer crezuse ca singura sa optiune posibila este amputarea, insa dupa o interventie chirurgicala de succes el poate sta acum din nou pe propriile picioare.

Echipa condusa de profesorul Peter Choong de la Spitalul St. Vincent din Melbourne a scanat piciorul stang al pacientului si a creat o imagine 3D, pe care a folosit-o apoi pentru a construi o replica a calcaiului confectionata din titan. Trei companii au participat la efortul comun de a imprima 3D portiunea de os care lipsea pentru un nou calcai complet.

"Progresele stiintei ne-au permis sa luam in considerare imprimarea 3D a oaselor pe baza culegerii de informatii despre piciorul pacientului, indicarii dimensiunilor exacte ale piciorului si reproducerii acestuia cu noua tehnologie 3D", a declarat doctorul Choong. Aceasta procedura de inlocuire a unei parti osoase a calcaiului unui om cu tehnologia de imprimare 3D este primul caz din lume.

Doctorul Choong a precizat ca lucreaza in acest domeniu de multi ani si viseaza de multa vreme la acest tip de operatii. "Este foarte interesant. Este un exemplu foarte bun despre cum progresele in domeniile stiintei, tehnologiei si cercetarii pot fi directionate spre satisfacerea nevoilor unui pacient", a declarat Peter Choong.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro