Norme Coca 2023 - 2024

Conducerea Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJASVaslui este nemultumita de colaborarea cu primarii. In fiecare zi la aceasta institutie se primesc nenumarate sesizari de la locuitorii judetului, in care acestia reclama diverse aspecte din activitatea medicilor de familie. Din pacate, a spus Simona Polak, presedinta CJAS, edilii localitatilor par dezinteresati de ce se intampla in comune si nu reclama medicii de familie care nu-si fac datoria. Din acest motiv, conducerea Casei a rugat toti primarii sa sesizeze, atunci cand este cazul, eventualele disfunctionalitati in ceea ce priveste activitatea medicilor de familie. Asta cu atat mai mult cu cat, de anul viitor, bugetul alocat acestor cabinete medicale ale medicilor de familie va creste, astfel ca acestia vor trebui sa fie mai constiinciosi a mai spus presedinta.

De asemenea, reprezentantii CJAS se plang de faptul ca unii medici de familie trimit pacientii direct la spitale, chiar si doar pentru o injectie, sau efectuarea de analize medicale de rutina. Asta cu toate ca in judet sunt nu mai putin de opt centre de permanenta. Prefectul Radu Renga crede la randul sau ca aceasta problema este prea importanta pentru a fi tratata cu superficialitate. Primarii trebuie sa se implice chiar in inventarierea tuturor bolnavilor ce ar putea fi inclusi in programele nationale de sanatate, in special cei cu cancer sau diabet, pentru a beneficia de medicatia gratuita.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro