Norme Coca 2023 - 2024

Doar o singura categorie de asigurati vor primi, pentru inceput, cardul de sanatate. Pacientii dializati vor intra in posesia cardurilor pentru a se verifica daca totul functioneaza asa cum s-a prevazut de la inceputul proiectului. Cardul de sanatate va ajunge in mainile tuturor iesenilor, prin intermediul serviciilor postale. Medicii de familie au refuzat distribuirea acestora, pe motiv ca nu au in atributii asemenea responsabilitati administrative. Cardul de sanatate va fi probat pe iesenii care sunt nevoiti sa vina la spital pentru dializa. In acest scop sunt absolut necesare si cititoarele de carduri, care trebuie achizitionate de fiecare medic in parte.

Cardul de sanatate va contine tot istoricul medical, grupa de sange, dar si optinuea in care asiguratul isi poate da acordul cu o eventuala prelevare de organe in cazul unei situatii de moarte cerebrala. In acest caz, nu va mai fi nevoie de semnatura apartinatorilor, iar medicii se vor putea mobiliza mult mai repede. In urmatoarele luni, iesenii care fac dializa vor primi cardurile de sanatate si in acest mod, va putea fi inlaturata intreaga birocratie ce consta in dosare medicale stufoase.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro