Aflat, la Ploieşti, pentru coordonarea anchetei comisiei din partea Ministerului Sănătăţii, secretarul de stat Raed Arafat a prezentat, ieri, primele rezultate ale verificărilor.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, coordonatorul anchetei derulate, în aceste zile, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, aici au fost descoperite, până acum, „probleme organizatorice majore”, probleme de structură şi, nu în ultimul rând, probleme în modul în care au fost cheltuiţi banii, în condiţiile în care SJU a beneficiat, în 2013, de fonduri mai mari.

Pentru comparaţie, acesta a prezentat cazul unui spital din Oradea, al cărui manager chiar face parte din comisia de control de la Ploieşti. Este vorba despre o unitate sanitară comparabilă, ca dimensiuni, cu SJU, dar cu finanţare departe de acest nivel. „Am adus un manager de la un spital de care populaţia este mulţumită”, a argumentat Arafat, arătând că, la Oradea, unitatea suportă singură cheltuielile cu utilităţile, în timp ce Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti primeşte în jur de 8 milioane de lei pentru a acoperi aceste costuri, dar şi pentru alte cheltuieli.

 

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro