Norme Coca 2023 - 2024

Consiliul Judeţean Prahova analizează demiterea directorului Spitalului Judeţean Ploieşti, după ce, săptămâna trecută, un medic chirurg a arătat în presă mai multe nereguli.

Chirurgul Dan Oprea a scris, săptămâna trecută, un mail unei redacţii din Prahova, în care a arătat neregulile din spital. Ministerul Sănătăţii a început o anchetă.

22 de medici din acest spital îl susţin pe medicul care a iniţiat protestul.
Medicul a declarat pentru B1TV că a scris acea scrisoare după ce în presa locală au apărut mai multe articole defăimătoare la adresa spitalului.

”Mortalitatea în aces spital este la acelaşi nivel ca şi în cazul celorlalte spitale, însă nu este corect ceea ce se întâmplă. Mi-a fost uşor teamă la început să spun aceste lucruri despre spital, însă am văzut că şi alţi colegi mă susţin. Managerul spitalului ar fi trebuit să cunoască aceste neajunsuri, nu să spună acum că nu avea aceste informaţii”, a declarat chirurgul Dan Oprea la B1TV

Aceasta este prima sancţiune de la deschiderea unei anchete de către Ministerul Sănătăţii.

Vasile Barbu reprezentantul Asociaţiei de Protecţiei Pacienţilor a declarat pentru B1TV că a avut mai multe plângeri de la spitale, inclusiv de la cel de la Ploieşti.

 

Sursa

 

Citeste si :

Raed Arafat va coordona verificarile la Spitalul Judetean Ploiesti 

Dr. Carmen Ionică este medic în cadrul secţiei Chirurgie II a Spitalului Judeţean de urgenţă Ploieşti şi unul dintre semnatarii scrisorii de susţinere a dr. Dan Oprea.

Romania, tara cu cele mai mici salarii in randul personalului medical. DIFERENTA ENORMA dintre venitul unui doctor roman si cel al unuia din Danemarca

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro