La nivelul judeţului Maramureş, potrivit informaţiilor venite de la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş, în maxim o lună de zile circa 1000 de maramureşeni vor primi cardul de sănătate. Primii care vor beneficia de aceste carduri sunt bolnavii dializaţi din judeţul Maramureş.

„Primele carduri vor ajunge în Maramureş în maxim o lună de zile. Undeva la 1.000 de persoane vor primi cardul. Noi ne dorim foarte mult introducerea cardurilor, având în vedere ceea ce se întâmplă în ultima vreme în sistemul medical. Aproape în fiecare zi se descoperă tot felul de fraude, care pot fi eliminate în momentul în care omul posedă acest card de sănătate şi se opreşte frauda, furtul sau alte lucruri care se întâmplă. Aşa o să facem lumină în sistem”, a declarat Viorel Deghid, preşedintele –director al CAS Maramureş.

Acesta a mai adăugat că respectivul card de sănătate se distribuie prin poştă iar dacă asiguratul nu este la domiciliu atunci cardul se trimite la CAS Maramureş.

“Cardul rămâne la noi şi urmează ca asiguratul să ia legătura cu noi sau să luăm noi legătura cu el şi să distribuim cardul personal asiguratului. Nu vom lăsa aceste documente nedistribuite, pentru că acest document are o mare valoare, iar omul poate să aibă nevoie de el oricând pentru tot ce înseamnă servicii medicale. Pentru cei din teritoriu, cărora o să le fie mai greu să vină după card o să găsim soluţii”, a mai adăugat Deghid.

Preşedintele CAS Maramureş a mai adăugat că până la sfârşitul anului în mod normal toţi maramureşenii trebuie să primească cardul de sănătate.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro