Norme Coca 2023 - 2024

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi a început distribuirea cardurilor naţionale de sănătate.

Până la sfârşitul acestei luni, CJAS acorda 530 de carduri de sănătate pentru asiguraţii incluşi în programul naţional de dializă. Angajaţii CJAS Iaşi vor distribui cardurile asiguraţilor, acestea fiind activate prin sistemul de citire, urmând ca posesorii să stabilească un cod de acces.

Sistemul este asemănător cu cardul bancar, pacientul introducând un cod PIN, urmând ca serviciul efectuat să fie validat în sistem. Practic, medicul înregistrează serviciul în sistem, iar pacientul confirmă, prin introducerea codului de acces, faptul că serviciul a fost efectuat.

„Cardul de sănătate este considerat ca o centură de siguranţă a sistemului, fiind un proiect strategic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. În cadrul primei etape de distribuire a cardului dorim să avem o imagine mult mai bună asupra funcţionalităţii cardului, pentru a elimina eventualele probleme până la sfârşitul anului”, a precizat ec. Robert Dâncă, directorul general al CJAS Iaşi.

Până la sfârşitul anului, CNAS va distribui cardurile naţionale de sănătate prin furnizorii de servicii poştale tuturor asiguraţilor. Rolul Cardului Naţional de Sănătate este de a certifica calitatea de asigurat şi de a confirma accesul la serviciile medicale.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro