Primul centru de cercetare din România în domeniul obstetricii-ginecologiei a fost inaugurat joi, 23 octombrie, la Cluj, printr-o investiție de 11 milioane de euro, din fonduri europene.

Proiectul, denumit “Centru de studii avansate, fundamentale și clinico-imagistice pentru corelarea pe termen lung a parametrilor de dezvoltare intrauterină cu statusul neuro-psiho-motor, pe parcursul dezvoltării până la vârsta adultă, IMOGEN”, s-a derulat pe parcursul a trei ani, iar beneficiar este Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj.

Directorul proiectului IMOGEN, prof. dr. Florin Stamatian, a declarat, cu ocazia inaugurării centrului, că proiectul s-a concretizat prin efortul comun al unora dintre cele mai importante cadre medicale din Cluj, nominalizându-i pe prof. dr. Dafin Mureșanu, prof. dr. Grigore Băciuț, prof. dr. Silviu Sfrângeu și cercetător dr. Cecila Roman.

“IMOGEN își propune să dezvolte un model pentru relansarea cercetării medicale în România, respectiv să devină un centru multifuncțional interdisciplinar, cu dotări competitive și cu personal de specialitate adecvat pentru dezvoltarea unor domenii/subdomenii de interes în cercetarea contemporană”, a menționat prof. dr. Florin Stamatian.

În cadrul centrului IMOGEN vor fi dezvoltate patru arii de cercetare, respectiv imagistică medicală, obstetrică-ginecologie, oro-maxilo-facială și neurologie.

Centrul va avea circa 50 de angajați, dintre care nouă vor fi cercetători.

La inaugurare au fost prezenți președintele Academiei de Științe Medicale, prof. dr. Irinel Popescu, prefectul Gheorghe Vușcan, primarul Emil Boc, vicepreședintele CJ Cluj cu atribuții de președinte, Vakar Istvan. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro